1.Parmezāns – ciets, lūztošs, ass pēc garšas. Tas jāgriež ļoti plānās šķēlītēs un jāēd kopā ar bumbieriem un valriekstiem. Parmezānu pievieno pastām, risoto, omletēm. 100 gramos parmezāna vidēji ir 392 kcal.
2. Brī – sens franču siers. Karaļu siers. Tā garša, atkarībā no veida un nogatavošanās ilguma, variē no sēņu līdz pat augļu. Augļi un brī ir vislabākais savienojums. 100 gramos brī siera vidēji ir 330 kcal.
3. Kambocola (Cambozola) – vācu govs siers ar pelējumu, kura ražotāji spēja savienot franču maigo sieru īpašības ar itāļu Gorgorcolu. Garša ir līdzīga Kamambērgam, tomēr pelējuma daļiņu dēļ tas ir sātīgāks un asāks. Kopā ar šo sieru vislabāk pasniegt augļus (piemēram, meloni, vīnogas vai bumbierus). Lai pilnībā izprastu smalko “Kambacolas” siera garšu, vajag ļaut pilnībā atvērties tā aromātam. Tam nepieciešams sieru uzlikt uz šķīvja stundu pirms likšanas uz galda. 100 gramos siera vidēji ir 427 kcal.
Šķir tālāk un lasi turpinājumu